Gaia

P1010272

Gaia is ons teefje.
Met haar zullen wij in 1e instantie gaan fokken.

Gaia is een kleine, pittige dame.
Ze heeft een vrij en speels karakter en zij is net als Beau gek van balspelletjes en Agility.
10647140_10202760325984533_5174890068680393817_n

Gaia had als Puppy een hartje op haar buik, wat haar voor ons extra bijzonder maakte.

Gaia is een kleine, fijne meid die een hoogte heeft van een kleine 34cm. Ze zit dus mooi in de maat.
Gaia is vanuit haar nest opgegroeid met kinderen en is hier ook erg vrij in.

Onderzoeken:IMG_1941
Gaia heeft zoals inmiddels bij alle pupjes verplicht is, een DNA onderzoek gehad.
Haar moeder is Bijou ( Cookie Dough of Kemaja’s Forrest)
Haar vader is: Jacy (Hillstone Silver Legacy)

CEA.
Haar oogonderzoek als puppy zijnde was goed, ze was CEA vrij. Aan het einde van dit jaar zullen haar oogjes opnieuw getest worden.

HD.
Haar heupfoto’s zijn in April gemaakt.
Gaia heeft HD-A heupen.
Gaia is dus op basis van de röntgenfoto, die beoordeeld zijn door de Raad van Beheer, vrij van HD
Ze heeft een Norbergwaarde van 40, wat aangeeft dat de kop van het bovenbeen, diep in de kom van de heupen liggen. Als de kop diep in de kom zit, dan zit dat vaak goed stevig en is er minder kans op botwoekeringen en andere problemen.

MDR1.
Het MDR1 onderzoek is inmiddels voltooid. Gaia heeft MDR1 +/-. Dat wil zeggen dat ze drager is, maar het zelf niet heeft.
Dit is geen verplicht onderzoek, maar dit zien wij meer als extra. Zo kunnen wij er ook rekening mee houden, met het fokken, dat de reu beter op haar aansluit en er dus gezondere puppy’s geboren zullen worden.
Nu we dit weten kunnen we dus een betere keuze maken qua reu. Wij zullen er zorg voor proberen te dragen dat de puppy’s geen -/- gen krijgen.
Wij fokken met de gedachte om het ras gezonder te krijgen, immers wil iedereen graag een gezond hondje die een hondenleven lang mee mag leven in het gezin.

MDR1 houdt in: Bij bepaalde rashonden zoals Bobtails, Collies, Shelties en kruisingen van deze rassen kan een genetische afwijking voor komen waardoor de hond overgevoelig kan zijn voor bepaalde diergeneesmiddelen: het MDR1 gendefect. Het is niet zo dat iedere hond van deze rassen de afwijking per definitie heeft. Met een DNA test kan vastgesteld worden of je hond de afwijking heeft en kan doorgeven aan eventuele nakomelingen.
Gaia haar moeder was drager en haar vader was vrij van het gen.
Het wil simpelweg zeggen, dat de hond overgevoelig kan reageren op bepaalde medicatie, vlooien-/tekenmiddelen en narcoses. Hier valt heel goed rekening mee te houden, het is gewoon fijn om te weten.

P1010062

Shows:
Gaia heeft inmiddels meerdere shows gelopen.
Als baby zijnde bij de Winnershow in Groningen in Maart 2015, hier werd ze de beste baby.
Later dat jaar hebben we haar geshowd in Zwolle en tijdens de clubmatch van de Sheltie vereniging. Hier behaalde ze op beide plaatsen een G.
Op 06-03-2016 heeft Gaia op de show in Groningen een U2 behaald.
Op 30-04-2016 behaalde ze op een clubmatch van KC Hardenberg een ZG en werd als 2e geplaatst.

Gaia is een fijne meid, met een mooie bouw. Juist doordat ze wat fijner gebouwd was in het begin, behaalde ze de G’s. Ze is inmiddels voller en mooier in de vacht. De ene sheltie is nu eenmaal wat eerder uitgegroeid dan een andere.

P1010209